Zveme Vás na kurz Základy senzorické analýzy medu vedený profesionálním italským degustátorem a lektorem Italského národního registru expertů v senzorické analýze medu Raffaelem Dall’Olio, Ph.D.
Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.
Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.
Začátek akce: | 19. 10. 2024 9:00 |
---|---|
Konec akce: | 20. 10. 2024 12:00 |
Lektoři: | Sopková Kamila, M.A. , Dall'Olio Raffaele, PhD. |
Organizátoři: | Hykl Radomír , Sopková Kamila, M.A. |
Místo konání: |
SK Oáza Praha,
Jeremenkova 1835/106, 140 00 Praha 4, Česko
(GPS: 50.0437139,14.4359893) |
Popis akce:
Program:
Kurz proběhne ve dnech 19. 10. 2024 (9:00 – 17:00 hod.) a 20. 10. 2024 (9:00 - 12:00 hod.) v klubovně sportovního centra Oáza v prvním patře budovy – vchod vedle restaurace. Oáza, Jeremenkova 1835/106, Praha 4. Vchod do sportovního centra je cca 30 m po levé straně vedle vchodu do Hotelu Oáza.
Cena kurzovného činí 3.950,- Kč (nezahrnuje stravu a ubytování).
Na kurz je nutné se registrovat.
V hotelu Oáza, kde kurz bude probíhat, je možné se ubytovat za cenu:
- od 18. do 20. 10. – 2 noci za 1249,- Kč za osobu/noc se snídaní, ve 2-3 lůžkových pokojích.
- od 19. do 20. 10. – 1 noc za 1499,- Kč za osobu/noc se snídaní, ve 2-3 lůžkových pokojích.
Ubytování si zajistí každý sám.
Organizátoři:
- Kamila Sopková
- Radomír Hykl
PROGRAM KURZU ZÁKLADY SENZORICKÉ ANALÝZY MEDU
DEN 1 – sobota 19.10.2024
dopolední blok (9.00-12.30)
- Úvod kurzu, prezentace lektora a účastníků (diskuse)
- Čichové rozpoznávání standardních vůní (řízená přednáška) a názvosloví (aroma kolečko)
- Technika degustace (přednáška)
- Ochutnávání 15ti vzorků jednodruhových medů: popis a memorizace čichových a chuťových vlastností (řízená přednáška 1. část)
odpolední blok (14.00-17.00)
- Ochutnávání 15ti vzorků jednodruhových medů: popis a memorizace čichových a chuťových vlastností (řízená přednáška 2. část)
- Med: původ a složení (přednáška)
- Popisné hodnocení medu – hodnotící karta (řízená přednáška k medům poskytnutým účastníky)
DEN 2 – neděle 20.10.2024
dopolední blok (9.00-12.00)
- Krystalizace medu (přednáška a ochutnávání)
- Vady medu (přednáška a ochutnávání)
- Popisné hodnocení medu – hodnotící karta (řízená přednáška k medům poskytnutým účastníky)
Budeme rádi, když si přinesete svůj vlastní med, který bude využit k účelům kurzu.
Kurz je 1,5 denní a bude konsekutivně tlumočen do češtiny z anglického jazyka.
Absolventi se naučí metodu objektivního senzorického hodnocení medu. Základem tohoto kurzu je osvojení si techniky hodnocení medu k určení jeho základních charakteristik. Lekce jsou střídány praktickými cvičeními, jejichž prostřednictvím se trénují smysly a memorizuje senzorické vnímání 15ti základních jednodruhových medů. V neposlední řadě se účastníci naučí rozeznávat nejběžnější vady medu (např. fermentace, přítomnost kouře atd.).
Kurz je zakončen certifikátem o absolvování platným pro Českou Republiku.
Raffaele Dall'Olio – stručně o lektorovi kurzu
je včelař a biolog, vystudoval diagnostiku včelích patogenů a má za sebou více než 10 let výzkumu a výuky v oboru zachování včelích druhů, detekce patogenů a kvalitě včelích produktů. Je členem mezinárodní sítě COLOSS a RNSBB. Vlastní 150 úlů v Toskánsku a má zkušenosti s produkcí manukového medu na Novém Zélandu. Je často zvaným přednášejícím na mezinárodních konferencích jako Apimondia a European Conference of Apidology. Přes 10 let působí jako lektor, profesionální degustátor medu a vedoucí mezinárodních hodnotících komisí pod hlavičkou Italského národního registru expertů v senzorické analýze medu. Též přispívá do národních italských včelařských časopisů.
Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.
Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.