Základy senzorické analýzy medu 2024

Dvoudenní kurz s expertem z Itálie

Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.

Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.

Export do kalendáře
Začátek akce: 19. 10. 2024 9:00
Konec akce: 20. 10. 2024 12:00
Lektoři: Sopková Kamila, M.A. , Dall'Olio Raffaele, PhD.
Organizátoři: Hykl Radomír , Sopková Kamila, M.A.
Místo konání: SK Oáza Praha, Jeremenkova 1835/106, 140 00 Praha 4, Česko
(GPS: 50.0437139,14.4359893)

Popis akce:

Zveme Vás na kurz Základy senzorické analýzy medu vedený profesionálním italským degustátorem a lektorem Italského národního registru expertů v senzorické analýze medu Raffaelem Dall’Olio, Ph.D.

Program:

Kurz proběhne ve dnech 19. 10. 2024 (9:00 – 17:00 hod.) a 20. 10. 2024 (9:00 - 12:00 hod.) v klubovně sportovního centra Oáza v prvním patře budovy – vchod vedle restaurace. Oáza, Jeremenkova 1835/106, Praha 4. Vchod do sportovního centra je cca 30 m po levé straně vedle vchodu do Hotelu Oáza.

Cena kurzovného činí 3.950,- Kč (nezahrnuje stravu a ubytování).

Na kurz je nutné se registrovat.

V hotelu Oáza, kde kurz bude probíhat, je možné se ubytovat za cenu:

  • od 18. do 20. 10. – 2 noci za 1249,- Kč za osobu/noc se snídaní, ve 2-3 lůžkových pokojích.
  • od 19. do 20. 10. – 1 noc za 1499,- Kč za osobu/noc se snídaní, ve 2-3 lůžkových pokojích.

Ubytování si zajistí každý sám.
 

Organizátoři:

  • Kamila Sopková
  • Radomír Hykl

 

PROGRAM KURZU ZÁKLADY SENZORICKÉ ANALÝZY MEDU

DEN 1 – sobota 19.10.2024

dopolední blok (9.00-12.30)

  • Úvod kurzu, prezentace lektora a účastníků (diskuse)
  • Čichové rozpoznávání standardních vůní (řízená přednáška) a názvosloví (aroma kolečko)
  • Technika degustace (přednáška)
  • Ochutnávání 15ti vzorků jednodruhových medů: popis a memorizace čichových a chuťových vlastností (řízená přednáška 1. část)

odpolední blok (14.00-17.00)

  • Ochutnávání 15ti vzorků jednodruhových medů: popis a memorizace čichových a chuťových vlastností (řízená přednáška 2. část)
  • Med: původ a složení (přednáška)
  • Popisné hodnocení medu – hodnotící karta (řízená přednáška k medům poskytnutým účastníky)

DEN 2 – neděle 20.10.2024

dopolední blok (9.00-12.00)

  • Krystalizace medu (přednáška a ochutnávání)
  • Vady medu (přednáška a ochutnávání)
  • Popisné hodnocení medu – hodnotící karta (řízená přednáška k medům poskytnutým účastníky)

Budeme rádi, když si přinesete svůj vlastní med, který bude využit k účelům kurzu.

Kurz je 1,5 denní a bude konsekutivně tlumočen do češtiny z anglického jazyka.

Absolventi se naučí metodu objektivního senzorického hodnocení medu. Základem tohoto kurzu je osvojení si techniky hodnocení medu k určení jeho základních charakteristik. Lekce jsou střídány praktickými cvičeními, jejichž prostřednictvím se trénují smysly a memorizuje senzorické vnímání 15ti základních jednodruhových medů. V neposlední řadě se účastníci naučí rozeznávat nejběžnější vady medu (např. fermentace, přítomnost kouře atd.).

Kurz je zakončen certifikátem o absolvování platným pro Českou Republiku.

 

Raffaele Dall'Olio – stručně o lektorovi kurzu

je včelař a biolog, vystudoval diagnostiku včelích patogenů a má za sebou více než 10 let výzkumu a výuky v oboru zachování včelích druhů, detekce patogenů a kvalitě včelích produktů. Je členem mezinárodní sítě COLOSS a RNSBB. Vlastní 150 úlů v Toskánsku a má zkušenosti s produkcí manukového medu na Novém Zélandu. Je často zvaným přednášejícím na mezinárodních konferencích jako Apimondia a European Conference of Apidology. Přes 10 let působí jako lektor, profesionální degustátor medu a vedoucí mezinárodních hodnotících komisí pod hlavičkou Italského národního registru expertů v senzorické analýze medu. Též přispívá do národních italských včelařských časopisů.


Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.

Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.