Medovina trochu jinak

aneb co také lze dělat s medem

Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.

Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.

Export do kalendáře
Termín akce: 19. 05. 2021 17:00 - 20:00
Lektor: Mohelník Jiří
Organizátor: PSNV z.s. ·
Místo konání: online, online

Popis akce:

Povídání o známém alkoholickém nápoji z pohledu odborníka, dlouholetého výrobce a lektora.

Program:

Začneme tím, že si probereme ty nejznámější alkoholické nápoje připravované kvašením a budeme mezi nimi hledat podobnosti a rozdíly. Naším cílem bude zjistit, v čem je medovina výjimečná a nenapodobitelná.

Následně probereme klady a zápory zpracování medu, který by bylo jinak obtížné umístit na trhu (např. med s vysokým obsahem vody, nakvašený med, přehřátý med, oplachy nádob, med z víček atp.).

V další části přednášky si řekneme, jaké zásady je dobré dodržovat, pokud je naším cílem příprava medoviny, jako ušlechtilého nápoje plně přírodního charakteru. Probereme důležitost kvality medu, kvasnic, vody a samozřejmě i to, jaký pracovní postup použít.

Pokud bude čas a zájem, podíváme se i na stav současné legislativy, a to jak z pohledu výrobců, tak i spotřebitelů.

Mezi jednotlivými tématy bude prostor na zodpovězení otázek, které v jejím průběhu napíšete do zpráv (chatu).

 

Poznámka organizátora:

  • Kapacita posluchačů je omezená.
  • Registrovaní s předstihem obdrží emailem instrukce týkající se technikálií - jak se připojit k akci přes ZOOM.
  • Registrovaní s uhrazeným vstupným obdrží emailem v den přednášky odkaz, kterým se spojí s přednášejícím.
  • Spuštění přednášky a otestování spojení bude možné během hodiny před začátkem přednášky.
  • Prezentace pri on-line přednáškach nemusejí byt pouzivany a ani později poskytovany z důvodu prevence porušení autorských práv.

Abyste mohli plně využívat služeb a funkčnosti webu PSNV.CZ, včetně registrací na akce, je zapotřebí si nejprve na tomto webu vytvořit účet.

Pokud zde již účet máte, přihlaste se, pokud ne, účet si založte.