V dalším ročníku Zemědělského kalendáře na rok 2012 najdete již tradičně zajímavé články z českého venkova a zemědělství. Dozvíte se například o geneticky modifikovaných hospodářských zvířatech, která mohou přispět k tomu, abychom byli zdravější a nepotřebovali jsme složitou léčbu při některých onemocněních. Nechybí informace o novinkách z oblasti potravinářských výrobků včetně netradičních a staročeských receptů.
Zajímavý je i pohled na vývoj a výrobu lahodné medoviny, kdysi slavnostního nápoje králů a hodnostářů. V rubrice o poutních místech tentokrát přinášíme zmínku o katakombách pod kostelem v Podještědí a záhadných postavách v Klášterci nad Orlicí. Kalendář zpestřuje vyprávění o lidových řemeslech, obyčejích a udržování starodávných zvyků na mnoha místech naší vlasti.
Zvyky jsou poselstvím minulosti, chlouba naší lidové kultury a jsou spojené s kalendářním rokem, především se zemědělskými pracemi. Mnohé z těchto tradic v kalendáři připomínáme.