Elektronickou verzi můžete zakoupit zde.
Web čísla: www.modernivcelar.eu
Obsah 10. vydání časopisu Moderní Včelař v roce 2022:
EDITORIAL
Marie Šotolová
MV INFO
Značka Regionální potravina pro další medové výrobky
Redakce
Včelpo v insolvenci
Redakce
KALENDÁRIUM
TÉMA
Nedoceněný propolis
Petr Texl
Kvalitativní znaky propolisu
Tereza Škorpilová, Vojtěch Kružík
Propolis známý i neznámý
Monika Jindrová
Odhalené tajemství červeného propolisu
Jaroslav Petr
PROVOZNÍ METODY
PIN test pomocí „výmarského jehlového razítka“
Alena Machová
VIVAT APIDOLOGIE
Včely pro radost
Marie Šotolová, Petr Texl
VČELÍ PRODUKTY
Fermentované včelí produkty a jejich příznivé zdravotní účinky
Kristína Kukurová, Zuzana Ciesarová, Janka Kubincová, Eugen Kiss, Stanislav Baxa
Brtě pro budoucnost
Marie Šotolová, Petr Texl
Podpoří UNESCO baškirské brtě?
Rustem Abuzarovič Iljasov
Co prozradí DNA z medu
Jaroslav Petr
NÁŠ ROZHOVOR
Včely, co mají práce nad hlavu
Marie Šotolová, Petr Texl
REPORTÁŽ
Arménští včelaři umí překvapit
Pavel Fiľo, Róbert Chlebo
NEMOCI VČEL
Nové metody ochrany včel před mikroorganismy
Krystian Marszalek, Piotr Marszalek
PŘEČETLI JSME PRO VÁS
Tichá Země
Marie Šotolová
Nemoci včel
Redakce
Umělecká díla inspirovaná Mendelem a včelami na webu
Redakce
Včelař Jan Kolomý
Milan Šimonovský
VARIA
Mizející kouzlo španělských včelnic
Libor Hruška
Film The Pollinators na Zemi na talíři
Jaroslav Bajko
Ignorovat 350 000 spolubydlících nelze
Redakce
HISTORIE
Kouřim? Super!
Marie Šotolová, Petr Texl
PSNV INFO
Chvála medu ve znamení nejen brtí
Redakce
XI. ročník Moravské včelařské školy
Radomír Hykl
Nový katalog prodeje ze dvora
Redakce