Elektronickou verzi můžete zakoupit zde.
Web čísla: www.modernivcelar.eu
Obsah 9. vydání časopisu Moderní Včelař v roce 2022:
EDITORIAL
Lukáš Prýmas
MV INFO
Značku Regionální potravina získaly zatím dva medy
Redakce
KALENDÁRIUM
TÉMA
Precizní včelaření
Petr Texl
PROVOZNÍ METODY
Tlumení varroózy bez tvrdé chemie –jde to!
Ivan Doubrava
VČELÍ PRODUKTY
Medovicový med z jehličnanů pod lupou
Marta Burzyńska
Nové přístupy v hodnocení kvality medu: HMF a dikarbonylové sloučeniny
REPORTÁŽ
Je libo čokoládu Milka, anebo med z alpské růže?
Milan Motyka
NEMOCI VČEL
Šíří se nová varianta viru deformovaných křídel
Jaroslav Petr
Nová evropská norma pro veterinární léčiva ovlivňuje včelaře
Alena Machová
Smutný příběh se smutným koncem
Dalibor Titěra
REPORTÁŽ
Včelařství Apicoltura Cristofori Mauro
Petr Texl
VIVAT APIDOLOGIE
Karlova univerzita mapuje změny krajiny
Marie Šotolová
VČELÍ PASTVA
Tvar květů má vliv na nákazu hmyzích opylovatelů parazity
Jaroslav Petr
Na původu záleží…
Redakce
Zahrada milovaná opylovateli
Marie Šotolová
VARIA
IMYB 2022 Praha
Naďa Pízová, Jiří Píza
VČELÍ PRODUKTY
Biofach a Vivaness 2022
Marie Šotolová
PŘEČETLI JSME PRO VÁS
Sladký život
Redakce
HISTORIE
„Jak dlouho ještě budeme mít ze včel radost?“
Václav Krištůfek
Mohou včely tvořit umění?
Milan Kreuzzieger